Susan:

Erik søger ind til sjælen i sangen og i dit udtryk. Han arbejder med din vejrtrækning og kroppen som værktøj for din egen støtte. Han får dig til at give den power, hvad enten du skal synge intimt og alligevel med styrke, højt, nasalt, grimt på den smukke måde eller operaagtigt. Han provokerer og irriterer, men samtidig støtter han dig og bakker dit projekt op. Han får dig ud der, hvor du måske er nødt til at komme for at sangen får vinger.

 

Lone Fjord:

Jeg har sunget i kor i 22 år og har altid haft problemer med at få styrke i stemmen og luft nok. Efter få enkle øvelser hos Erik, kunne han sætte fingeren på problemet, få mig til at forstå og mærke i kroppen, hvad det handlede om. Og jeg kunne synge med styrke og havde luft nok alligevel. Han er vildt dygtig til at finde nøglen til problemet, hvad end det er.

Det er fascinerende at følge hans masterclasses, hvor han ændrer selv dygtige sangere, så de yder endnu bedre.

 

Lars Gudmand Pedersen:

Efter en uge med rytmisk kor på Krogerup Højskole med Erik Andersen som underviser, hvor jeg bl.a havde lidt eneundervisning, fik jeg lyst til at lære at bruge min stemme ordentlig. Derfor havde jeg efterfølgende 5 sang lektioner hos Erik privat, hvilket var meget givtigt og selvom jeg synes det er meget grænseoverskridende at skulle synge solo, fik Erik mig til at slappe af. Faktisk har jeg nu fået en bedre fornemmelse for, hvordan og hvornår jeg bruger min stemme ordentligt.

 

Liv Frich og Jakob Holm:

Vi har en duo, med to sangere, som også spiller guitar. Vi er gennem længere tid blevet undervist af Erik. Når vi præsenterer ham for et nummer, vi gerne vil spille, formår han at lære os hver især, hvad vi skal spille og synge, for at netop vi kan få den sang til at lyde godt. Han kan fange hvilket niveau vi er på hver især og sætte sværhedsgraden derefter. Han formår at hjælpe os med stemmer, som passer til os. Han er fantastisk til at arbejde med at få stemmerne til at klinge sammen, og gennem praktiske øvelser får vi trænet og udviklet vores stemmer. Med hensyn til guitar arrangementet formår han at lære os at spille således at de to guitarer supplerer hinanden og musikken går op i en højere enhed.

 

Henriette Bagger:

Jeg er flere gange blevet undervist af Erik, både til masterclass på Krogerup, men også til privatundervisning. Noget særlig godt ved Eriks undervisning er, at man ikke tvivler på, at han ønsker, at man skal kunne det. Og det viser sig, at man faktisk kan gøre det.

Han tror virkelig på en, samtidig med at han gør det på en meget behagelig måde, så man tydeligt kan føle, at man har rykket sig på den time, man har været til undervisning med ham. Han har også et talent for at være begejstret for sange og få det bedst mulige ud af dem med den stemme, som man har.

 

Carl-Johan Rosenberg:

Når man har stået uge efter uge i øvelokalet og fundet frem til noget, der måske er OK, men heller ikke så meget mere, så er det herligt at få et kærligt spark bagi, når Erik kommer. Det er som endelig at have fundet en mekaniker, der ved og kan noget. Han lytter til vores band, skiller et par dele ad, sætter dem sammen på en ny måde, drejer på et par skruer og justerer måske tempoet. Og så kører det!

 

Peter Findalen:

Erik var rigtig god, da han skulle vejlede mig i sang.
Han lyttede først uden at rette; bagefter tog vi sangen i bidder, hvor han gav gode råd til at få mere støtte og mere effekt.
Jeg kunne mærke tydelig forskel på før og bagefter. Det var en meget behagelig oplevelse.