Velkommen!

Min undervisning henvender sig til alle, der har hjælp behov: begyndere, øvede og udøvende sangere. Jeg har gennem årene arbejdet med (og i) de fleste genrer (Se CV) og er derfor i stand til at hjælpe med at komme i gang med - eller komme videre i - arbejdet med udviklingen og vedligeholdelsen af stemmen.

 

Dette er et arbejde, som for den enkelte sanger aldrig stopper, da man altid må træne stemmen – og kroppen! – for at bevare stemmens funktion. 

Den første sangtime

Når du kommer til din første sangtime vil jeg - efter at vi har talt lidt sammen - varme stemmen op med et par enkle øvelser (de fleste stemmeøvelser er enkle!)

Så synger du en nem sang (som du eventuelt har forberedt – ellers finder jeg en), og så har jeg fået et indtryk af din stemme - om du er i det dybere eller højere leje eller midt imellem - om din stemme er kraftig eller spinkel - om du spænder eller presser, når du synger - eller om din stemme er naturligt afslappet og klar til at arbejde.

Jeg ser også, om du bruger din luft hensigtsmæssigt, og om du ”bruger kroppen” og de ressourcer vi har ”indbygget”, men ofte glemmer… Jeg viser, hvordan du kan understøtte stemmen ved hjælp af disse ”spontanreflekser”, som vi sætter i system som sangere.

Så synger vi videre og laver lidt flere øvelser - men ikke mere end du kan overkomme, hvis du er nybegynder.

For de mere rutinerede går vi lidt hurtigere og grundigere til værks fra starten, men aldrig uden at varme ordentligt op!

 50 min går hurtigere end man tror!

Menupunkterne

Ved at klikke på menupunkterne foroven på siden kan du læse om min baggrund, se hvordan du kontakter mig, og hvad sangundervisningen koster, og du kan se, hvad nogle af eleverne fortæller om undervisningen.